niedziela, 6 maja 2012

Co dziś na obiad? Pieczony łosoś z sałatką

Wszystko co dobre szybko się kończy. Dosyć lenistwa jutro czas wracać do pracy :)


Składniki:
filet z łososia
sok z cytryny
przyprawa do ryb
mix sałat z rukolą
kuleczki mozzarelli
pomidorki koktajlowe
ogórek
oliwa czosnkowa
sok z cytryny
sól


Na początek marynujemy łososia.Skrapiamy rybkę sokiem z cytryny i nacieramy przyprawą.  Tak przyprawionego łososia wstawiamy do lodówki przynajmniej na godzinę. Po tym czasie skrapiamy go oliwką i wstawiamy do piekarnika na ok 30 min na 180 stopni (można ewentualnie obsmażyć na patelni grillowej)

Łososia polecam z sałatką. Wsypujemy mix salat do salaterki, solimy, dodajemy ok 2 łyżeczki soku z cytryny, dwie łyżeczki oliwy z oliwek (ja wybrałam czosnkową), wrzucamy kuleczki mozzarelli, pomidorki i pokrojonego ogórka.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz