Powrót do pracy. I znowu pośpiech więc dziś propozycja na danie w 20 minut :)
Składniki
makaron penne
rozdrobniony szpinak (świeży lub mrożony)
50 ml śmietanki 30%
ser feta
3 ząbki czosnku
pierś z kurczaka
kilka suszonych pomidorów
sól, pieprz
Wstawiamy wodę na makaron tak by zdążył nam się ugotować zanim skończymy szykować szpinak . W międzyczasie na rozgrzanej patelni podsmażamy pokrojonego w kostkę kurczaka . Dodajemy szpinak i dusimy. Po kilkunastu minutach doprawiamy śmietanką, czosnkiem, pokrojonymi suszonymi pomidorkami oraz solą i pieprzem. Jeszcze chwilkę dusimy. Wsypujemy ugotowany makaron i całość mieszamy. Danie podajemy posypane fetą (można również ją rozdrobnić i wymieszać jeszcze na patelni).
ucieszyłam się, bo moja wybredna córka powiedziała że z przyjemnością zjadłaby takie danie;)
OdpowiedzUsuńZatem obiad sobotni mam z głowy :-D już nie muszę wymyślać.
o, uwielbiam to!:) w ogóle fajne przepisy, powodzenia w blogowaniu!
OdpowiedzUsuń