niedziela, 1 kwietnia 2012

Pieczone zrazy zawijane w boczku

Wiem, dawno mnie tu nie było. Jednak czasem bywa tak, że nie wszystko się układa tak jak by się chciało, a życie rozpędza się niekoniecznie w kierunku, w którym by się tego oczekiwało.
Weekend pod znakiem świątecznych porządków. Sobotni obiad wyszedł na kolację :)

Składniki
1/2 kg drobiowego mięsa mielonego
1 jajko
sól
pieprz
kumin
tymianek
kilka cienkich plasterków wędzonego boczku

Wkładamy mięso mielone do miski, wbijamy jajko, dorzucamy przyprawy. Całość mieszamy. Formujemy z mięsa pałeczki i owijamy plasterkami boczku. Spryskujemy dno żaroodpornego naczynia olejem i układamy w nim zrazy. Wstawiamy do piekarnika na około 30 min w temperaturze 180 stopni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz