środa, 16 maja 2012

Wiosennie. Grillowany kurczak z młodymi ziemniakami i sałatą

Pomysł na wiosenny obiad :)


Składniki:


Marynata do mięsa:
1 łyżka octu balsamicznego
1 łyżka oliwy z oliwek
1 łyżka curry
1 łyżka słodkiej papryki
szczypta soli i pieprzu


pierś z kurczaka
młode ziemniaki
koperek


sałatka:
sałata
pomidory 
ogórki
rzodkiewki
jogurt naturalny



Zacznijmy od marynaty. Wszystkie składniki podane wyżej musimy wymieszać w miseczce a więc oliwę, ocet balsamiczny i przyprawy. Pierś z kurczaka kroimy na pół tak by powstały dwa kotlety. Maczamy w marynacie i odstawiamy (im dłużej tym lepiej), ocet balsamiczny super zmiękcza mięso. Smażymy na patelni grillowej.
Ziemniaczki gotujemy w lekko osolonej wodzie. Podajemy okraszone masełkiem i posypane koperkiem.
Rwiemy liście sałaty, kroimy warzywa, polewamy jogurtem.


2 komentarze: